Leer-Meer-Op-Maandag: Green Toys

Green Toys uitleg; leer-meer-op-maandag blog

Vandaag in Leer-Meer-Op-Maandag: Green Toys

Dit merk is veruit ons meest verkochte en meest favoriete merk. En dat snappen wij helemaal!
Green Toys is namelijk niet alleen heel stoer, praktisch en sterk. Je kan er ook nog eens mee spelen in het water en in de zandbak. En laat dat nu net lekker zijn met dit weer. Maar behalve dat is Green Toys ook nog eens heel duurzaam. Wat ons betreft daarom echt een topper!

Hoe wordt het speelgoed van Green Toys gemaakt? 

Het speelgoed van Green Toys wordt gemaakt van 100% gerecyclede melkflessen en is vrij van BPA en weekmakers. De melkflessen worden verzameld, verwerkt en getest in Amerika. Alles is komt dus van lekker dichtbij zodat de uitstoot beperkt blijft. Pas als het product klaar is gaat het de grote oceaan over. Het plastic van de melkflessen is voedselveilig, namelijk van HDPE en is één van de veiligste en schoonste plasticsoorten. Het plastic wordt volledig gerecycled. Dit helpt fossiele oliën te reduceren en het broeikaseffect te verminderen. Denk je eens in, alle kannen melk die in California worden gebruikt kunnen recyceled worden in een toffe veerboot, raceauto of een stapeltoren. Wat ons betreft is er geen betere manier om lege melkflessen een tweede leven te geven.

Zit er naast plastic nog andere stoffen in het speelgoed van Green Toys?

Nee, er zit geen ijzer of andere vervelende (lees: giftige stoffen) in de producten van Green Toys. Je hoeft dus niet bang te zijn voor roestende auto’s of coating wat los kan laten waardoor je kindje loodhoudende verf in zijn/haar mond krijgt. Neem het speelgoed dus gerust mee naar het strand, bad of de zandbak. En speel er volop mee.

En de verpakking dan?

Ook bij de verpakking is gedacht aan het milieu. Deze is namelijk gemaakt van zo weinig mogelijk materiaal en is ook gemaakt van gerecycled karton. De inkt op de verpakking is gemaakt van soja. En weet je wat zo fijn is. Je haalt hem moeiteloos uit de verpakking. Geen vervelende tiraps of ander bevestigingsmateriaal. Green Toys snapt dat je snel wilt spelen.

Het speelgoed is vies geworden. Hoe maak ik dit het beste schoon?

Wanneer het speelgoed vies is geworden kan je het in de meeste gevallen makkelijk uit elkaar halen en zo door een sopje (of zoals ik doe) in de vaatwasser mee laten draaien. Ideaal!

Tot slot nog over Green Toys

Ook in de huidige vrij digitale periode, blijft Green Toys geloven in traditioneel speelgoed. Kinderen leren nog altijd het meeste van speelgoed waarmee ze creatief kunnen zijn en zich kunnen inleven. Speelgoed moet leuk en stevig zijn maar vooral ook  de fantasie prikkelen. Daarnaast is het gewoon een heel fijn gevoel dat je weet dat kinderen veilig met het speelgoed kunnen spelen (en evt. erop kunnen kauwen) zonder dat er iets naars gebeurd. Fijn speelgoed voor jouw kindjes en voor de volgende generatie!