Leer-Meer-Op-Maandag: Tikiri

Tikiri in de Leer-Meer-Op-Maandag- Blog

Leer-Meer-Op-Maandag: het merk Tikiri

Vandaag vertellen we jullie graag wat meer over het speelgoed van Tikiri. Dit merk komt uit Sri Lanka. Tikiri vind het belangrijk dat speelgoed veilig is en echt past bij baby’s en peuters. Het moet passen bij hun fysieke en emotionele ontwikkeling. Het speelgoed wordt op een ethische en duurzame manier geproduceerd. Het katoen en natuurrubber is niet alleen kindvriendelijk maar ook nog eens milieuvriendelijk. En daar worden wij dan weer blij van.

Wat betekend de naam Tikiri?

In Singalees betekent “Tikiri” “Teeny tiny”, een woord met een zoet en zacht geluid, net als hun speelgoed!

Waar wordt het speelgoed van Tikiri van gemaakt?

Het speelgoed van Tikiri wordt gemaakt van bio-katoen en natuurrubber. Dit rubber komt van de Hevea boom. Deze boom komt voornamelijk in Sri Lanka voor. Voor al hun rubberen speelgoed gebruikt Tikiri alleen natuurlijk rubber, dit is biologisch afbreekbaar, duurzaam en dus 100% milieuvriendelijk.

Door al het speelgoed in Sri Lanka te produceren, minimaliseert Tikiri zowel hun ecologische voetafdruk als hun impact op het milieu sterk.

Is het veilig voor baby’s? 

Ja al het speelgoed wordt uitvoerig getest en nagekeken. Daarnaast wordt het gemaakt van 100% natuurlijke materialen (dus vrij van weekmakers en bpa-vrij) en is het daarom 100% veilig. Veilig om mee te nemen in bad en veilig om nieuwe tandjes op uit te proberen. Tikiri heeft hiervoor ook speciale bijtringen gemaakt. Deze zijn 100% veilig maar hebben ook verschillende diktes en bobbels. Kleintjes vinden dit erg prettig om op te kauwen.

Er zit dus geen gaatje onderin het speelgoed?

Alleen de flamingo heeft onderin een gaatje. De andere diertjes zoals de olifant, giraffe, eenhoorns en dino’s zijn veilig om mee te nemen in bad. Geen gaatjes in het speelgoed is goed nieuws. Want op die manier kan er geen water in komen en geen water is geen viezigheid.

Het speelgoed is vies geworden, hoe maak ik dit het beste schoon?

Gewoon even goed afspoelen (evt. met een klein beetje zeep) en klaar zijn ze voor het volgende bad-feestje! De natuur rubberen beestjes niet uitkoken, dit is niet goed voor het rubber. De stoffen knuffels en poppen kunnen gewoon mee in de was. Bij voorkeur wassen met een eco-wasmiddel.