Leer-Meer-Op-Maandag: STABILO

STABILO Green Colors

Leer-Meer-Op-Maandag: het merk STABILO
We houden van veel kleur, kleuren en tekenen. En bij STABILO komt dit allemaal samen. STABILO is een wereldwijd bekende fabrikant van pennen en potloden. Het is van oudsher een familie bedrijf. STABILO heeft diverse merken onder zich en is daardoor een mega bedrijf. STABILO is een degelijk en mooi Duits merk. En bied een ruim assortiment aan op het gebied van schrijven en tekenen. Een klein leuk feitje, de vader van Willemien was zelf jarenlang vertegenwoordiger van STABILO. Bij haar thuis lag vroeger dan ook een uitgebreide collectie om uit te proberen. Nou ja vroeger, nu eigenlijk opnieuw. Heerlijk!


STABILO en het milieu. Hoe pakken ze dat aan?
STABILO is toegewijd aan het verantwoord gebruik van natuurlijke bronnen. Hun doel is om milieuvervuiling te verminderen door het gebruik van de nieuwste technologieën en materialen. Dat klinkt allemaal heel prachtig maar hoe doen ze dat dan? Een onderscheidende lijn, de STABILO GREEN, biedt duurzame producten voor schrijven, kleuren en markeren, gemaakt van duurzaam plastic of FSC hout. FSC – de Forest Steward Council – vertegenwoordigt streng gecontroleerd, ecologisch verantwoord en duurzaam bosbeheer. En laat Liefs van Lauren nou juist deze producten verkopen. De Green Trio voor kleine kinderhandjes, de Green colors voor de grotere handen. Hier worden wij echt blij van. Verder hebben ze nagedacht over hun verpakkingen, hoe producten worden gemaakt, verstuurd en hoe ze daarin zo min mogelijk energie verbruiken, afval creëren en milieuvriendelijk bezig zijn. Op de site van Stabilo vindt je hier nog veel meer informatie over.

De potloden van STABILO, wordt er ook gebruik gemaakt van lood?
Nee, STABILOmaakt geen gebruik van lood in zijn potloden. De kern is gemaakt van grafiet en klei. In reguliere grijze potloden vindt je helaas deze stof nog al te vaak. Lood is schadelijk voor je gezondheid en voor de natuur. In een aantal potloden zit in het laatste gedeelte van het potlood geen kern, dit is het stukje wat te klein is om nog mee te schrijven na het opslijpen van het potlood. Dit doen we, zodat er niet onnodig waardevolle grondstoffen worden verspild zoals grafiet of kleurstoffen. En nog een mooi voordeel hiervan voor degenen die graag op een potlood kauwen: je tong verkleurt niet meer.
De potloden van STABILO, welk hout wordt daarvoor gebruikt?

STABILO was het eerste bedrijf in de potloden industrie, dat een FSC® certificering kreeg, in 1998. Dit betekent dat een deel van het hout dat ze gebruiken voor de productie van potloden, afkomstig is uit sociaal verantwoordelijke van milieuvriendelijke bosbeheer bedrijven. Alle bedrijven die dit keurmerk hebben worden streng gecontroleerd door de FSC® (Forest Stewardship Council), een internationale organisatie die verantwoord gebruik van bossen nastreeft. In de afgelopen jaren hebben ze meer en meer van hun houtleveranciers ervan overtuigd over te gaan op de productie van FSC® hout. FSC® hout is duurder om in te kopen, maar jaar na jaar verhogen ze het gebruik van dit milieubewuste hout uit waardevolle bossen.

De Woody, vertel eens wat meer. Wat is een Woody voor een potlood?
De Woody van STABILO, wij zijn fan! Het is ons meest verkochte product en waarom? Nou het is een 3 in 1 kleurpotlood. Het is een waskrijt een kleurpotlood en een aquarel potlood. Dit betekent dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Kleur ermee op het glas, papier, steen, karton en zelfs op een zwarte ondergrond. Maak het nat en kijk wat er gebeurd. Is er iemand jarig, versier het raam mooi met vlaggetjes, ballonnen en de leeftijd van de jarige. De Woody’s zijn er in 18 verschillende kleuren en altijd op voorraad bij ons. Koop je ze los, per 6, 10 of alle 18 het kan allemaal. En juist dat is zo leuk, je kan er heerlijk mee experimenteren. En bevalt het, dan koop je er zo nog een paar bij. De Woody’s zijn extra breed. Het heeft de dikte van 8 normale potloden. Een gewone puntenslijper past daardoor niet. Ook deze hebben we daarom standaard op voorraad. De Woody potlood is niet schadelijk. Je kan er mee op de huid tekenen maar het is natuurlijk geen cosmetica of schmink. Gebruik het daarom voor alle veiligheid niet rondom of in de mond. Gebeurd dit wel, dan is er nog direct schadelijk effect maar het is hier niet voor bedoeld en op getest. Stopt je kindje het toch in de mond. Even afspoelen met water en weer lekker verder kleuren.

Mam, pap jij voor mij … tekenen?
Je kent het vast wel, je kind wil een eenhoorn, een draak of een auto. En of jij die even wilt tekenen. Tja en daar sta je dan. STABILO heeft daar wat op gevonden. De teken tutorials. Je vind ze hier