De leukste herfst activiteiten

Haba Terra Kids bouwpakket voederhuisje, Terra Kids, Haba, voederhuisje, wonderzolder.nl

De leukste herfst activiteiten, ontdek de magie van de herfst

Herfst, herfst, wat heb je te koop? Nou, heel veel moois! Wat is de herfst een prachtig seizoen. In de natuur is er zoveel te zien. De bladeren veranderen van kleur; rood, oranje, bruin. Mooie kleuren bij elkaar. Ga op ontdekking in het bos en ontdek de mooie wereld van de herfst. Laat je samen met je kind verwonderen en onderneem leuke herfst activiteiten! En regent het een dag? Dan maak je het binnen gezellig en is er tijd voor leuk herfst speelgoed, zoals een leuke herfst knutselactiviteit of familiespel. Want ook dat is de herfst!

De leukste tips herfst activiteiten buiten

Welke herfst activiteiten buiten zijn leuk voor jouw kind? Er is zoveel te doen!

Tip 1: knutselen met kastanjes

Ga samen met je kind naar het bos en laat je kind zich verwonderen over de prachtige kleuren, de mooie vormen van de bladeren en al het moois wat op de grond ligt. Hoeveel kastanjes en eikels kunnen jullie vinden? Een leuke herfst activiteit buiten voor plezier en vermaak. Neem de kastanjes mee naar huis, want dat is bij uitstek een heerlijke herfst knutselactiviteit. Knutselen met kastanjes. Maak de leukste poppetjes of diertjes met kastanjes en saté prikkertjes voor op de herfsttafel. De kastanjeboortjes van Kids at Work helpen jouw kind bij het maken van de gaatjes in de kastanjes. Ook de kastanjeboor van Goki is een fijne kastanjeboor waar jouw kind zelfstandig mee aan de slag kan.

Tip 2: pluk appels en maak er wat (lekkers) van

Wist je dat het herfstseizoen ook een goed plukseizoen is? Nog zo’n leuke herfst activiteit buiten! Pluk een mand vol met appels en laat je kind thuis lekker kokkerellen. Maak een heerlijke appelmoes of appeltaart en smullen maar! Appels schillen kan best een lastig klusje zijn voor kinderen. Daar heeft Kids at Work iets op bedacht; Kids at Work appelschilmachine. Met deze appelschilmachine wordt het schillen van appels voor jouw kind een fluitje van een cent

Tip 3: maak een voederhuisje

Voor de dieren begint in de herfst de voorbereiding op de winter. En hoe leuk als jouw kind de dieren een handje kan helpen? Help jij de vogels om voldoende eten te vinden? Maak met het bouwpakket van Terra Kids zelf een voederhuisje. Een leuke herfst knutselactiviteit voor buiten!

Tip 4: maak een zelfbedacht figuurtje van mos, blaadjes, takken etc.

Terra Kids is een prachtig merk en het merk wil het buiten spelen stimuleren. Er is zoveel te ontdekken in de natuur en daar speelt dit prachtige merk op in. Zo hebben ze ook een aantal connectors constructiesets. Een leuke herfst activiteit buiten want er is nu zoveel te vinden! Verzamel in het bos takken, mos, blaadjes en wat je allemaal wilt gebruiken voor het maken van jouw eigen figuur. Maak gaatjes met een handboortje in de takken en plaats de connectors in het hout. Verbind ze aan elkaar en in mum van tijd zie je jouw zelfbedachte figuur ontstaan. Super leuke herfstactiviteiten voor buiten.

Tips voor herfst activiteiten binnen

In de herfst krijgen we ook weer vaker te maken met regenachtige dagen. Welke herfst activiteiten binnen zijn aan te raden? Maak het binnen gezellig met leuk herfst speelgoed zoals een leuke puzzel, een familiespel of leuke herfst knutselactiviteiten.

Tip 1: spelen met kinetisch zand

Heb jij al een houten speelbak met kinetisch zand? Your Little Family biedt prachtig speelgoed voor de houten speelbakken en dat is leuk herfst speelgoed voor uren speelplezier. En wist je dat ze ook houten stempel herfst hebben? Laat je kind kennis maken met dit magische seizoen met deze leuke stempels.

Your Little Family houten speelbak, kinetisch zand, houten speelbak, your little family, wonderzolder.nl       

Tip 2: een leuk familiespel!

De regen klettert tegen de ramen. Tijd voor een leuk familiespel! Haba biedt super leuke spellen. Voor iedere leeftijd en voor ieder budget is er een leuk spel te vinden. Het spel mijn eerste spellen bosvriendjes mag natuurlijk niet ontbreken als je het hebt over herfst speelgoed voor binnen. Het spel is mooi vormgegeven. Het bestaat uit een 3D bord met kijkgaatjes. Kinderen leren met dit spel de dieren en planten uit het bos te herkennen.

Tip 3: puzzels

En ken jij de puzzels van Crocodile Creek al? Ook zo’n heerlijke herfst activiteit binnen. Puzzelen stimuleert de fijne motoriek van kinderen en het concentratievermogen wordt ontwikkeld. Crocodile Creek heeft puzzels met mooie prints, ze zijn verpakt in mooi vormgegeven dozen en gemaakt met natuurlijke materialen. Als je het over herfst speelgoed hebt, dan mogen puzzels zeker niet ontbreken. Crocodile Creek heeft puzzels voor alle leeftijden. Puzzels met 12, 36, 48, 72, 100, 750 of zelfs 1000 stukjes! Welke puzzel kies jij?

Duurzaam herfst speelgoed kopen voor leuke herfst activiteiten?

Ben jij op zoek naar mooi en duurzaam herfst speelgoed om dit prachtige seizoen samen met jouw kind te beleven? Neem dan snel een kijkje in de webshop.

Ik wens je veel plezier toe met het ontdekken van dit prachtige seizoen. Laat je verwonderen!