Leer-Meer-Op-Maandag: Papiergoed

Papiergoed Vakantie Bingo Duitsland

Leer-Meer-Op-Maandag

Vandaag de Kick-off van de Leer-Meer-Op-Maandag rubriek. In deze rubriek vindt je elke maandag een verhaal over 1 van de vele merken die wij binnen de shop verkopen. Zo leer je meer over waar het product vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. Reuze leuk om even te lezen en ook nog eens erg leerzaam. 
 
Vandaag vertellen wij jullie graag meer over het 100% Nederlandse merk; Papiergoed

Papiergoed

Zoals we al zeiden is Papiergoed een heerlijk vrolijk Nederlands merk. Door middel van papier willen ze de creativiteit en fantasie van kinderen prikkelen en stimuleren. En hoe kan je dat beter doorgeven dan zelf toffe producten te ontwerpen. Angema van Papiergoed ontwikkelt speelgoed van papier dat de fantasie en creativiteit blijft prikkelen. Wat dacht je van de verzinfabriek, waarbij je elke keer weer een nieuw verhaal kan bedenken? De auto en vakantiebingo’s, reuze leuk om alleen of om samen te doen. Op de achterkant van de vakantie bingo kun je zelf nog een aantal tekeningen maken. 
We weten niet hoe de wereld er over 15-20 jaar uit zal zien. Maar creativiteit blijft altijd nodig. In welke baan heb je dat nu tegenwoordig niet meer nodig. Dat je outside the box kunt denken en met een verassende oplossing kan komen.
Papiergoed in het kort:
  • Design – echt ontworpen voor kinderen, door professionals;
  • Stimuleren van fantasie en creativiteit,
  • Combinatie van educatief en creatief speelgoed;
  • Verantwoord ondernemen:
    • Speelgoed van FSC-papier bedrukt met bio inkten (milieuvriendelijk produceren)
    • Leveranciers komen uit (midden) Nederland; zo min mogelijk milieubelasting voor transport.

Vrolijk, speels en ook nog eens voor een scherpe prijs. Wat ons betreft een goed concept!

Verantwoord ondernemen voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen

Kort samengevat wil FSC papier zeggen dat de grondstoffen die nodig zijn voor het papier afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. Maar misschien is dit filmpje nog wel duidelijker (FSC papier wordt gemaakt van FSC hout)

Bij bio-inkt wordt plantaardige olie gebruikt als basis. Plantaardige olie, gemaakt van soja, lijnzaad of koolzaad, is gemaakt uit onbeperkt herplantbare gewassen. Dit levert op langer termijn duurzaamheidswinst op.