Leer-Meer-Op-Maandag: Lanka Kade

Lanka Kade Fair Trade Toys

Leer-Meer-Op-Maandag: het merk Lanka Kade

Vandaag willen we jullie graag meer vertellen over het merk; Lanka Kade. Waarom het merk Lanka Kade? Nou om een hele boel redenen eigenlijk. Lanka Kade is namelijk al 20 jaar een Fair Trade speelgoed bedrijf. En al zijn ze klein begonnen, inmiddels werken er zo’n 180 mensen in Sri Lanka voor Lanka Kade. Ze bieden zoveel leuke producten aan en een aantal van hun bekende puzzels verkopen wij ook in de shop. Reuze leuk om dan samen met jullie meer te leren over het merk. Wij zijn speciaal voor jullie het internet opgegaan en opzoek naar meer over dit merk.

Hoe is het begonnen?

Lanka Kade is opgericht in 1994 in Sri Lanka. Upul en Diane hebben samen voor het Rode Kruis gewerkt in Sri Lanka. Ze wilden graag na hun tijd daar, contact blijven houden met de mensen en met het land. Ook hadden ze gezien wat een onrecht er was in het land en wilden daar iets blijvends in veranderen.

De naam Lanka Kade is vertaalt naar ‘The Sri Lankan Shop’.

Lanka Kade twintig jaar later

Twintig jaar later is Lanka Kade een gevestigde onderneming, in het hart van het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben zich gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van fair trade houten speelgoed en geschenken. Hun assortiment is educatief en heeft zowel felle gedurfde kleuren als natuurlijke houtafwerkingen. Een lust om te zien en om mee te spelen.

De afgelopen 20 jaar zijn ze flink gegroeid. Maar 1 ding is niet veranderd, hun ethos is hetzelfde gebleven. Ze willen duurzame handelspartnerships opbouwen die stabiliteit bieden en lokale vaardigheden beschermen, nu en op de langer termijn. Ze moedigen de onafhankelijkheid en groei van hun producent aan op elk niveau. Daarom bieden ze renteloze leningen, trainingen en onafhankelijke financiële ondersteuning aan. Dit helpt ze om uit te groeien tot onafhankelijke bedrijven. Inmiddels werken ze met 10 lokale partners die samen aan 180 mensen werk bieden.

Fair Trade

Lanka Kade heeft directe handelsrelaties met hun producenten.
Upul reist regelmatig naar Sri Lanka en werkt samen met vakmensen om ervoor te zorgen dat eerlijke handelspraktijken worden nageleefd en onderhouden. De producentengroeperingen bieden hun personeel goede lonen, gelijke kansen en een veilige werkomgeving in overeenstemming met de 10 principes van eerlijke handel.

En dat, maakt het speelgoed van Lanka Kade nog een stukje mooier. Zo heeft je aankoop wel degelijk invloed op het leven van anderen. En dat vinden wij bij De Wonderzolder bijzonder fijn om te weten en om te delen. Wij verkopen diverse puzzels van Lanka Kade en de Ark van Noach.

Volgende week vertellen we jullie graag meer over de 10 principes van eerlijke handel.